Bangkok... oriental city.

Hier zijn we dan weer...

We hebben ondertussen al een heel traject afgereisd en om de 3uur- durende busrit wat te doorbreken, schrijf ik een nieuw reisverhaal.

In Hua Hin zijn we dus naar de massage geweest en het was héél tof totdat...ik kramp kreeg in mijn 2 tenen !

Yell
Ja, je moet dat eens meemaken...die masseuses hadden de grootste pret van de dag, geloof ik ! Gelukkig was dit bijna op het einde van de sessie. Het vrouwtje dat Neute masseerde noemde ''Tik' en die van mij noemde 'Pingpong', echt waar !

We hebben nog 2 volle dagen kunnen genieten van zon ,zee en strand in Hua Hin om vervolgens een taxi naar Bangkok te regelen (de hotelmanager raadde het treintraject niet aan ) In Bangkok aangekomen hebben we onze intrek genomen in het 'mega' Montien Resort hotel vanwaar onze 16-daagse rondreis start door Noord Thailand.

We hebben dit vooraf geboekt om tijd te besparen en toch zoveel mogelijk te zien! En we hebben echt al heel veel gezien, zo zijn we de eerste dag naar het Bayoke hotel geweest met zijn 84 verdiepingen,
de hoogste toren van Thailand en met een heel mooi panoramisch zicht ,dan het oude Koninklijk paleis (Vimanmek, die volledig in teakhout gebouwd is, het grootste teakhouten gebouw van de wereld) ,daarna de tempel met massieve Boeddha van 5.5 ton (Wat Traimit) en vervolgens Chinatown ,waar je allerhande lekkere dingen kunt kopen zoals gebakken vleermuizen, tijgerpenissen(wordt als medicament gebruikt).

's Avonds zijn we de stad ingetrokken om 'Bangkok Nightlife' te ontdekken. Wie ooit Bangkok gedaan heeft zal ongetwijfeld wel naar Patpong night market geweest zijn. Alles bieden ze je daar aan : nep T-shirts, nep sjakossen, nep juwelen, maar ook meisjes, ja, meisjes(14-16 jaar, denken we ) , bars waar ze als een kudde vee erotisch staan te'moven' op den toog en je krijgt om de haverklap een menu in je handen met wat je allemaal kan zien: 'banana-show', 'ping-pong-show'(neen, nie die van de massage ! ),'animal-show'...ik hoef er geen verdere uitleg bij geven, zeker?!

Jaja, Bangkok ...oriental city...the tempels, the bars the massagepalaces...

Volgende dag was totaal andere 'cultuur' hoor; de tempel met de smaragden Boeddha en het Koninklijk paleis , de Wat Arun (tempel van de dageraad) ,

de Wat Po (tempel met een liggende boeddha van 46 meter) en de bloemenmarkt met alle soorten bloemen en planten die je maar kunt denken (24/24 open).

's Avonds Thais diner met typische Thaise dans (vergelijkbaar met die van Bali ,maar het kon ons niet echt bekoren ! ) Dit alles was per boot langs de Chao Praya-rivier. Héél leuk , maar ook vermoeiend en zeker in die hitte.

17 maart, vroeg uit de veren...aan het ontbijt zaten we naast 2 chinezen ,die allesbehalve smakelijke tafelmanieren hadden...China...dat belooft !

Uitgecheckt in het hotel en richting Kanchanburi gereden . Onderweg hebben we een stop gemaakt in Damnoen Saduak waar de drijvende markt is.

Daar hadden we het weer getroffen...we moesten eerst een eindje met een bootje tot aan die markt, maar het was ondertussen beginnen watergieten (de regen laten ze daar aanmaken via vliegtuigen die een stof lossen, die dan wolken produceert,waaruit de regen dan valt,kwestie van de droogte een handje te helpen) en wij waren natuurlijk 'zeiknat', maar al bij al een aangename verfrissing en die drijvende markt was zeker de moeite waard ! Volgende stop was een markt
die langs het spoor loopt er passeert daar dus 8x / dag een trein en als die trein eraan komt ,moeten alle marktkramers vlug hun spullen aan de kant schuiven , luifels inklappen om daarna alles weer terug te zetten , echt wel spectaculair om te zien, nie geweune ! (binnenkort gaan we proberen om ook enkele video's op de site te zetten en die gaan we er dan ook tussenplaatsen , met excuses voor Christoph z'n 'vaste hand' ! )
Wink
Daarna hadden we lunch in the Rose Garden met aansluitend spektakel over typische thaise gebruiken en gewoontes, was mooi en beter als de Thaise avond. Vervolgens rit verdergezet naar Kanchanaburi, bekend van de river Kwai ( wordt uitgeproken als river Kwee !) en via het hotel ,diner op een vlot langs de river Kwai benuttigd en na het eten...heb ik karaoke gezongen , ja, wie mij een beetje kent, weet dat waar er een micro in de buurt is ... daar ben ik ook !

Tot de volgende ...en iedereen bedankt (Kop kung ka/krap ) voor de reacties, doe zo voort en liefst nog meer, voor ons is dit héél leuk !

wat = tempel

ka = vrouwelijk

krap =mannelijk

Magali en Christoph x

Filip & Ariane

Ziet er goed uit, echt wel om te watertanden. En buiten de lokale vleermuizige specialiteiten is er eetbaar voedsel ? En hoofdzakelijk vlees, vis of plantaardig.. Alles wat mannelijk is word dus als 'krap' omschreven, vond je weer fijn zeker Magalie ;-) Groetjes

jacques dooms christiane leyts

tja magela die vleermuizen dat is een deja vu voor mij probeerr eens apen hersenen levende vers je hoort ze soms nog denken en als desert wat vogelspinnen met kakkerlakken geroosterd een echte mush hoor veel proteinen mmmm is echt exotisch wat jullie meemaken geniet er van beide we reizen met jullie mee ga zo door wij genieten hier ook tossoooo christoph en magali onze wensen mee jacques christiane

veerle

Hello Darlings! Blij om terug een nieuw verhaal te lezen en wat nieuwe foto.s te kunnen bekijken, ik vond dat verhaal over die "kunstmatige" regen wel straf en die Spoorwegmarkt hilarisch! Geen aanrader om daar met zwaar massieven boeddha-beelden te staan leuren..., hehe... wij kunnen ons dat in onze cultuur niet voorstellen... toch super en boeiend om elke dag iets nieuws te ontdekken, hou ons op de hoogte, heerlijk om jullie trajekt te volgen, zorg goed voor elkaar! veel liefs en kussen, veerleXXX

murie en sam

Hoi,
Lieve mensen leuk om te lezen,wel een vraagje breng je een tijgerpenis voor me mee? (krap)
Veel liefs en tot het volgend verhaal xxx

Charlotte,dany en kids

Liefste schatjes,eeeeiiiindelijk wat nieuws van jullie. Ik kijk elke dag 2 keer of er al nieuws is .Maar we begrijpen dat wel hoor!!! Massa's te zien en te doen,...
Jongens toch,wat een verschil met hier hé. Jullie zien er nog steeds super uit,ja, zeg maar gelukkig,...

Een hele dikke knuf voor jullie allebei en massa's kussen xxxxxxxxxxxxxxxxx

Ps: goed idee van Veerle,breng mij ook maar zo'n penis mee

Charlotte,dany en kids

Correctie,twas niet Veerle haar idee,maar wel van Murie. Maar misschien dan eentje extra voor Veerle dan ook. Hihi....

Marina en Indra

Hoi Magali en Christophe,
Velen kunnen er maar van dromen wat jullie nu beleven!! Prachtig gewoon!! jullie hebben al wat reizen achter de rug, maar ik denk dat dees nu met niets te vergelijken valt?.
Het is super dat jullie ons langs deze weg wat laten meegenieten.
En euh...dat van die tijger??? Wij willen d'er ook wel ééntje zunne. Hihi
Héél véél groetjes van ons tweetjes, tot de volgende xxx

Seby, de zoon van de Fluppen

Zo'n tijgerpenis lijkt inderdaad wel leuk speelgoed. Karaoke gezongen? Welk nummer mag dat wezen? Hebben ze daar ook een Frans Bauer?

Wendy Cogge

Heylaba
Leuk om lezen, kijk echt uit naar jullie reisverhalen. Zo sappig en zo echt dat een mens zo zijn valies zou willen pakken ... .

Geniet ervan!

Vele groetjes x

MURIELLE EN SAM

HELA
BEN NET NAAR DE KAMER VAN MIJN DOCHTER GESLOPEN OM JULLIE VERHALEN EN FOTOS TE ZIEN GELOOF HET OF NIET HET BEGINT HIER TE DONDEREN MAAR DAS NU JULLIE PROBLEEM NIET
WAAR DE MEESTEN ENKEL VAN DROMEN ZIJN JULLIE NU AAN HET DOEN
BEN SUPER BENIEUWD NAAR DE VERHALEN EN TIS FIJN OM JULLIE OP FOTO TE ZIEN ALE TOT GAUW DAN XXX

Hela,
Ben net naar mijn dochter haar kamer geslopen om jullie verhalen te lezen,super korjeus!!
Tis heel plezant om mee te volgen en jullie op foto te zien.
Waar velen alleen maar van dromen zijn jullie aan het doen!!go go,geloof het of niet begint hier te donderen swat jullie probleem niet,
tot horens,groetjes van ons allen X

shit twee keren

Steve en Isabelle

Hey, super leuk omdat allemaal te lezen,je wil direct vertrekken ...
Doe zovoort met jullie sappige verhalen want het leest gelijk een goed boek.
Geniet ervan en tot de volgende
grts Isabelle en Steve xxx

Koen

Ziet er weel allemaal super uit! Die foto met Neute voor die tempel doet ne mens meteen zin krijgen om ook te gaan. Geniet nog met volle teugen en we kijken al uit naar jullie volgende verhaal!

sofia & Johan

amaai amaai wat is me dat ollemoale ?!
die drijvende markt en dan aan die spoorweg ! schitterend ( 't is ook een keer wat anders hé of een tempel en boedha )
je hebt toch al flink wat gezien !
Joender " sletsen " zien bijna versleten zekers van zo te " trotten" ;-)
tot schrijfs xxx

Tina

Ik kijk -echt waar- héél de tijd uit naar nieuwe verhalen en fotos!! Superplezant om te lezen! Ik beeld me gewoon in of ik erbij ben....;-)))
Ik zou zeggen...Laat maar komen Grietje..euh Magalietje en Ballietje.....
PS: Ook een supertof verhaaltje van mijnentwege: als jullie terug komen....zijn wij met 3!!!! xxx

Julie

Dag moedere en papie!

Amai zeg het ziet er allemaal heel tof uit! Jullie zien er btw goed uit! Mama je bent al terug vermagerd hoor:-)
Neute de buik is er nog, maar ja binnen paar maanden is da al weg hé :-)

Heel leuk verhaal en mooie foto's! Kben blij dat alles zo goed verloopt en jullie zich amuseren.
Toch mis ik jullie hoor! We horen elkaar wel via telefoon, maar dat is niet zo hetzelfde... Gelukkig heb ik deze site nog om af en toe eens te kijken hoe jullie er uitzien hé :-)! Sebiet herken ik jullie niet meer in juni:p
Hier gaat alles goed, maar de tijd vliegt voorbij jullie zijn al 13 dagen weg! Zoveel te beter dat de tijd snel gaat, zo zie ik jullie snel terug!

Nuja veel nieuws heb ik niet, er gebeurt hier niet echt veel! Nicolas heeft gisteren bij de pfaffs Debby ten huwelijk gevraagd :-) en die domme kalle van mijn restaurant met haar spraakgebrek verdient echt een dok tegen haar muil hahahaha!

Zo lieve oudjes have fun! En met jullie dochterke gaat alles dus goed :-) (kben toch goed opgevoed hé)

Dikke kus xxxxxxxx

johan en saskia

vele groetjes van ons, geniet met volle teugen en we zijn in volle verwachting van de volgende avonturen
make you happy at the end !!!!!! no much dollar
greetz uit zilligehem

magali

@ Tina...allé gij ... pregnant ? Alvast een dikke proficiat , ben superblij voor jullie ! Wanneer is de uitgerekende datum ? Laat je maar goed verzorgen door de aanstaande papa...da's echt tof om dit via deze weg te horen ! grtz aan Bart , mama en Jan (zeg dat ze ook eens moeten surfen op onze site!

magali

@ sophie : ja , die markt was echt wel super en we hebben inderdaad al veel tempels gezien (momenteel houden we een tempelstop !) en ik heb al een paar sletsen weggesmeten !Maar voor 2 keer niks , koop ik er nieuwe ...

magali

Hoeveel tijgerpenissen moeten er nu eigenlijk zijn?
@ murielle : de tijgerpenissen zijn wel gedroogd , maar da's geen probleem voor jou om ze weer nat te maken zeker ? :-))

magali

@ Seba : neen jammer, maar wel Freddy Breck :-))