Van de River Kwai naar het Drielanden punt (Golden Triangel)

Deze morgen vroeg vertrokken naar de erebegraafplaats van de geallieerde krijgsgevangenen en daarna naar de brug over de river Kwai...teleurstellend, is het juiste woord.

We hadden er meer van verwacht, maar eigenlijk is het niet meer dan een grote toeristische attractie.Allereerst is het natuurlijk niet meer de originele (aja, die is gebombardeerd
Wink
,maar er rond hebben ze wel tal van kraampjes met de nodige souveniers !) Naar het schijnt weten de Thai zelfs niks af van heel die historie en de brug
heeft ook zeker niks te maken met de gelijknamige film, want die is in Sri Lanka opgenomen ! Van daaruit zijn we naar het JEATH (staat voor de eerste letters van de landen die bij de tweede wereldoorlog in dit gebied betrokken waren : Japan,Engeland,Australië,Thailand en Holland ) museum gegaan, dit is een museum gemaakt in een typische bamboe woonbarak van de geallieerde krijgsgevangenen . Het hangt vol met echte foto's en krantenknipsels en ook enkele werktuigen worden er tentoongesteld.Vervolgens hebben we een treinrit gemaakt op de dodenspoorweg waar duizenden het leven hebben gelaten van ontbering, uitputting, malaria en allerlei ziektes.De treinrit duurde zo'n klein halfuurtje en dat was voor ons voldoende...3 u op zo'n trein en ik kan een week nie bougeren van verkrampte spieren..;we werden er nogal dooreen geschud !

Verder was het eigenlijk niet zo'n interessante dag , hetgeen dat we dachten de moeite te zijn, bleek tegen te vallen,verder had ik krampen en heb ik mijn grote boodschap moeten doen op een hurkwc, waar geen wc-papier was ! Lang leve de papieren zakdoekjes van Delhaize !

Laughing

19 maart. Om 8u vertrokken in al bijna 30° om nog wat tempels met Boeddha's te bezoeken . Ik ben echt gefascineerd door de boeddha's en heb het geluk om elke dag naast eentje wakker te worden ,-))

De Wat Yai Chaimongkhon tempel in Ayutthaya is een tempel opgericht door monniken om de meditatie extra in het daglicht te stellen . Momenteel 1 van mijn favoriete door de aanwezigheid van de vele Boeddha's.
Rondom staan er allemaal hutjes waar er vrouwelijke oude monikken wonen (nonnetjes) die het niet zo tof vinden om gefotografeerd te worden, maar Christoph slaagt daar wel in ! Nadien het zomerpaleis van de koning bezocht,waar het echt drukkend heet was en dan vervolgens nog een indrukkenwekkend ruïnekomplex , de Wat Sri Sampeth.
's Avonds onze intrek genomen in Amarin Lagoon hotel waar we een kamer kregen die lekker rook naar ...zweetvoeten ! Het was totnogtoe het slechtste wat we van hotel al gekregen hadden, maar we mogen niet klagen....we gaan nog vele slechtere slaapplaatsen tegemoet ! Onze gids belooft morgen een super hotel...de verwachtingen liggen hoog...

Phitsanuloke > Chiang Rai: Vandaag hebben we een busrit van 5u voor de boeg maar eerst gaan we de sites van Sukhotai gaan bezoeken. Dit kan je doen met de fiets of met de tuk-tuk.

Ik wil de fiets nemen , maar mijn sportieve vent ziet dat natuurlijk niet zitten , zodus wordt het the easy way.Achteraf bekeken voor mij de verkeerde beslissing want de sites lagen in een mooi park met prachtige lotusvijver , maar ik begrijp Christoph ook, hier moet hij zelfs nog niets doen en de zweetdruppels lopen zo langs z'n hoofd !(goeie conditie ?!) De site zelf bestaat uit verschillende ruines van tempels met nog enkele Boeddha's

De lange busrit loont de moeite want de gids had zeker niet overdreven...hotel Le Méridien in Chiang Rai is magnifiek ! Prachtige kamers met alle luxe dat je maar kan denken...jammer dat we hier maar 2 nachten blijven.

Gisteren voor de 1x geen rijst gegeten maar wel een lekker stuk gegrilde zalm en Christophke een ferme eendenbil met lekker sausje en dan dat wijntje erbij, een lekkere Zuidafrikaanse Chardonnay...zalig na al dat plat water en Singha-beer ( voor ons het lekkerste thais biertje ) Neute heeft ook nog een 'dalk lhum on the locks ' gedlonken ! Ik vind het nog elke keer grappig hoe ze toch geen R kunnen uitspleken, zoals 'flied lice with plawns = fried rice with prawns' en dan de F , da lukt ook niet ! ' you ale on the pipht flool , loom numbel piphtythlee !' , hilarisch gewoonweg !

Het ontbijt van deze morgen was ook subliem , toch eens lekker om in een Westers sfeertje te eten....

Na the breakfast zijn met pick-uptrucks naar 2 bergstammen vertrokken. Het was een dolle rit met 3 andere vlaamse koppels. De Akha's is de eerste bergstam

die we bezocht hebben , je ziet hoe ze wonen en wat de typische klederdracht is, maar het wordt toch al een beetje commercieel uitgebuit.De kindjes gaan netjes op een rijtje staan als de gids ze een snoepje geeft...met nog een zakje snoepjes in mijn rugzak besluit ik om ze ook uit te delen en ook voor mij maken ze een lange rij...De volgende bergstam noemt de Yao's zijn ietsje meer geciviliseerder dan de andere, hebben een meer 'chineser' uitzicht en alles draait nog meer rond commercie, maar ja, de mensen leven ervan.

We zetten onze tocht verder richting 'golden triangle', waar Thailand-Myanmar(Birma) en Laos samen komen , daar bezoeken we het opiummuseum en vervolgens varen we een stukje de Mekongrivier af om dan een 'toeristisch '

stopje te maken in Laos. Normaal gezien moet er 1000 bath betaald worden voor een visum in Laos, maar daar keurt de 'douanier' het goed voor een vriendenprijsje van 20 bath...van corruptie gesproken ! Op het stukje Laos dat we zien is het verschrikkelijk van de bedelende kinderen
, je zou ze eigenlijk graag een aalmoes willen geven , maar uiteindelijk doe je dat beter niet of heel het dorp komt rond je staan !

De busrit terug naar het hotel was gelukkig net op tijd gedaan, want de krampen in mijn buik waren weer komen opzetten en 't was de vliegende spurt naar 't wc... Om 20u zijn we dan richting Night Market van Chiang Rai gegaan ,samen met Hilde en Dirk, een vlaams koppel die ook met onze toer meereisen.Daar hebben we terug lekker lokaal gegeten voor nog geen 200 bath ( minder dan 5 euro / koppel) en hebben we samen de avond afgesloten in een thais massagesalon, voor opnieuw een zalige footh-head-shoulder-en backmassage.

Eventjes is het zweet mij uitgebarsten stoen ze op mijn gat ging zitten en drukpunten in mijn rug begon te bewerken...dit drong door tot aan mijn darmen en die begonnen op hun beurt te 'broebelen'
Yell
, ik dacht : 'oooh shit'...maar dat is er gelukkig niet uitgekomen !

The Mike & Petra

Doe zo verder, geniet er maar van en ........vooral laat ons ook genieten van jullie foto's, ervaringen en verhalen. 't Is gewoon schitterend!!!!

Kelly Vanpraet

Super, moet telkens lachen!!!

Wendy Cogge

Lol . Telkens met een glimlach op de mond. Prachtige foto's.

Charlotte,Dany en kids

It's gleat!!!! You guys still look vely good!
Dit zijn dingen dat je waarschijnlijk maar 1 keer in je leven zal doen. Echt leuk,die verhalen en foto's,...
Hou ons maar allemaal regelmatig op de hoogte hé.

Dikke xxxxx

Ps: i'm still intelested to cally youl luggage

Sheila

't is echt wel leuk om jullie avonturen te volgen.
Vooral de intieme details zijn lachwekkend om te lezen (waarschijnlijk wel minder lachwekkend voor jou het moment zelf!). Er mogen nog meer van die volgen ;o)
De foto's zijn ook super.

sophie & johan

'k zoen toch ook de " krampen " gekregen en zulle in dat "auswitch- treintje"
verder genieten me enorm van je reisverhaal ... het leest als ..een trein ! LOL ( ge zijt eigenlijk ook nog een prima schrijfster, en de neute als fotograaf ... 't is top !

Filip & Ariane

Jullie doen het toch hé, prachtig.
De verhalen en foto's zijn 'ons zonnetje' van de dag :)
Geniet er maar van, en bedankt voor de verhalen

Lorette

Magali ge doe gie da vree goed als reporter ge go gie nog 'n boek moeten schrieven.

nancy

ik ben jaloers

michel

Lees met veel plezier op de site jullie straffe verhalen terwijl ik op andere adresjes mijn zaakje regel om begin mei hopelijk zonder moeilijkheden ter plekke de palestijnse kwestie te gaan oplossen. steefdoel : nobelprijs vrede! Bijna meer pech gehad op de werkvloer dan in de straten van Beirut in 2008. Info, enkel geschikt voor goede verstaanders. Dankzij vriend Imam erger voorkomen, Ins Allah

veerle

alweer genoten van jullie up-date, en de foto,s, laat maar komen die avonturen! Super!
Dikke kussenXXX
Veerle,

Julie

Hallo mijn lieve oudjes,

Leuk verhaal opnieuw, jullie doen dat heel goed! Jullie zouden inderdaad een boek kunnen 'schrieven' lijk hoe dat oma Lorette het zegt! :-)
Vanmiddag moet ik naar Willemyns en volgende week heb ik waarschijnlijk mijn eerste rijles :-) spannend hé! Deze middag komt tante sophia eens het katje bekijken een tasse koffie drinken! Voor de rest is onze Kathy bekend met haar verhaal over haar Uggs in het Nieuwsblad :-)
Blijf jullie verder goed amuseren, foto's trekken en leuk verhalen online zetten!

dikke zoennnnnnn xxx hou van jullie x

Inge HVL

Miljaar miljaar....memories!!!!!!!
geniet er met volle teugen van !

xxx Inge

Chantal Woodlands PediSpa

Jullie hebben mijn dag goed gemaakt met dit prachtige en humoristische reisverhaal. Bracht me meteen terug in de Boeddha sfeer. Enjoy!

Super pro die blog!

Nancy Zil

Nancy Zil, want kzie dat er nog een Nancy op zit. Goh goh schoone zeg allemaale. En inderdaad ol die boedha's en tempels, ik zon dat ook zo gern zien... Mo ja... En vele schoone foto's, is dat nog altijd met da zelfde kodakske? Tis waarschijnlijk nog redelijk lastig van téén naar tander...mo ja je hebt nog tijd genoeg om uit te rusten é. Pas op met da gebroebel in je buik op de vlieger é Magali, neemt nie stoel 26 want daar hangt er al een geurtje an...
Hier alles zijn gewone gangetje...geen speciaal nieuws...
Geniet er mo verder van en je doe gieder dat goed wi ant zien. XXX

Koen

Leuk om weer van jullie te horen. Gulle zijt goe bezig! Nog veel plezier en tot de volgende update.

F A N T A S T I S C H

Ach, hier nie zoveel nieuws ... ACHT graden vandaag.. brrr.. koud, hoor, zonder kacheltje ...

miss you

annick en rieno

Julie(ke) ..... Véél succes, hé!

annick en rieno

... en Tina ... EEN HEEL DIKKE PROFICIAT !!! Wat zal ons Rita(ke) content zijn !!!! grts aan iedereen

JH.

Heerlijk om te volgen. Verhalen om van te smullen!
... hopelijk hier geen krampen van al dat lekker leesvoer.

Greetz,

Jürgen.