Gooooodmorning Vietnam !!!
Voor de liefhebbers...volgend verhaal.
We hebben dus nog 2 dagen in Bangkok moeten blijven omdat we nog moesten wachten op onze visum voor Vietnam. Aan de ambassade van Vietnam hebben we trouwens een héél leuk koppel leren kennen nl: Sleep en Noi , hij is een Nederlandse Thai en zij een Thaise die ondertussen al een paar maanden in Nederland woont en toch haar best doet om hier en daar een woordje Nederlands te praten. Als we terug in België komen, zijn we zelfs uitgenodigd om eens lekker Thais te gaan eten bij hen want zij is kokkin...Sleep en Noi , als jullie dit lezen...we gaan graag op de uitnodiging in ,maar eerst gaan we bij onze thuiskomst een ferme biefstuk met echte Belgische frieten (of patat zoals jullie het noemen !) eten !!!

Om onze tijd nog wat nuttig te spenderen in Bangkok zijn we richting Khao San road

2 april. Na bijna een maand in Thailand rond te trekken , zijn we vertrokken naar Vietnam . Eerst zijn we op Hanoi

Ander land, andere cultuur en andere taal. We moeten ons eerst weer helemaal aanpassen,maar dat duurt niet lang bij ons hoor. Onze eerste overnachtingen zijn in Hoi An , heel mooi en gezellig stadje vlak bij de kust

Maar Nha Trang maakte dan weer alles goed, prachtige zee,

Het is eigenlijk niet veel geworden want we konden het binnenland niet intrekken daar we onze malariapillen vergeten in te nemen hadden en er is ook momenteel een epidemie van denguekoorts en met mijn krampen ging het ook alsmaar slechter.

Na ongeveer 11u treinreis zijn we dan aangekomen in Ho Chi Minh en de neute had krampen ! (ja, als je bij de hond slaapt, vang je z'n vlooien, zeggen ze dan !)
Het vroegere Saigon is een ongelooflijke drukke stad , er rijden daar ongeveer 3 miljoen skooters rond en een straat oversteken is dan ook een héél avontuur...je moet tellen tot 3 en dan ...go...gewoon rechtdoor, zonder te stoppen want daar komen ongelukken van . Nie normaal...voor geen geld ter wereld zou ik daar per auto willen rijden !

Et voilà, 't is mijne toer om ne keer iets te schrijven zie... Om effe de 'pen' van mijn vrouwke over te nemen, kan ik jullie vertellen dat ik een excursie geboekt heb naar de Cu Chi Tunnels, waar de VC in totaliteit, ruim 27 jaar verbleven hebben. (Niettegenstaande de oorlog er 'maar' 15 jaren geduurd heeft) Die tunnels werden bevolkt door de VC (vietcongs), die het Amerikaans leger serieus veel last en ergernis bezorgd hebben. Het gebied, dat op een 45 km ligt van Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, is terug dichtbegroeid. Op foto's kun je zien hoe het er in de oorlogsjaren uit zag. Alle vegetatie was er weggevaagd door bommentapijten, bommen die een lading meedroegen met alle soorten dioxines die je maar kunt bedenken . Meer dan 2 miljoen hectaren bos en landbouwgrond werden vernietigd door toxische chemicaliën, waarvan de giftigste 'Agent Orange' was. Tot op de dag van vandaag, worden er kinderen geboren met allerhande fysische afwijkingen, die nog altijd te wijten zijn aan de smeerlapperij die men er heeft gedropt. We kregen aldaar aangekomen, eerst een documentaire te zien en daarna een rondleiding in het herstelde bos. Je kan natuurlijk goed zien, dat het geen natuurlijk bos meer is, alle bomen staan netjes op een rijtje. We mochten uiteraard die tunnels ingaan, er werd wel bijgezegd dat de tunnels aangepast zijn aan de toeristen, ze zijn groter gemaakt

Als dat geen uitvoerige uitleg is van mijn ventje. Hij heeft er z'n hartje kunnen ophalen ! Verder geen noemswaardige gebeurtenissen meer in deze drukke city...ik wou er eigenlijk zo vlug mogelijk weg...en dat zijn we nu...we're off to China
Aja...voor ik het vergeet...wij lezen nog altijd graag jullie reacties hoor...maar die zijn precies wat aan't afzwakken...ik zou zeggen ...nie opgeven...het geeft mij een 'boost' om verder te doen , want ik kan jullie verzekeren ...het bijhouden van de blog + foto's selecteren, verkleinen, uploaden...daar kruipen uurtjes in hoor !

Super om telkens jullie verhalen te lezen! Doe zo voort! Ik weet wat het is om zo'n blog bij te houden, maar het is o zo leuk om als thuisblijver dit te lezen. Veel plezier verder!
Hummm, je bent nog maar een paar weken weg uit bangkok en er is daar een ware burgeroorlog aan de gang. Wat hebben jullie daar uitstoken? Als volgende maand Vietnam weer in oorlog is ga moeilijk kunnen zeggen dat jullie er niets mee te maken hebben.. En Christophe die daar met oorlogsmateriaal heeft staan schieten.. Dat moet toch slecht aflopen :p
uitGEstoken dus, bah, geen edit mogelijkheid op dit systeem ^^
had het gedacht christopf !n VC en het begint er te stinken doe zo voort cr histopf ik volg de berichten
Blijkbaar hebben jullie weer veel nieuwe dingen opgestoken. En die foto met die brommers:ginder lachen ze ons waarschijnlijk vierkant uit als wij zeggen dat het druk was in Brugge. En een specialeke voor ons Magali'tje: na het horen van het "schijtverhaal" heb ik eerlijk waar ,heel de avond ,ip de pot gezeten. Met serieuze krampen en "special effects" erbij. Hopelijk is het helemaal over nu.
En @ broertje: da was verzekers heel plezant hé,schieten met de geweertjes. hihi...
Dikke kus voor jullie allebei en een dikke knuf xxx
hello maatjes !Gelukkig magali ben je weer de oude ,da was waarschijnlijk serieus afzien !hopelijk ziet geen van beiden nog een hospitaal tijdens jullie trip.Verder was het weer een genoegen om weer een beetje mee te reizen en neute gie doe ta ook nie slècht wè ,doe zo verder !En kwijlen dat wij doen bij het zien van al die foto's ,echt het wordt tijd dat we ook eens weg kunnen mo t'is nu dien hof da me in wroeten! dus nog è kè geniet drie dubbel en dikke va junder roendreize !!!! Nie opgeven met de blog , benne fan! heel veel groetjes en dikke knuffel xxx MIS JULLIE!
Hela verre reizigers,
Ben zo blij terug iets van jullie te horen en te zien.
Had het gezien ivm bangkok op het nieuws en was direct met mijn gedachten bij jullie,gelukkig alles safe.
Tis hier nog altijd niet te warm heb het momenteel zelfs een beetje koud (te vroeg verwarming afgezet)Ben stik jaloers als ik die schone zee en stranden zie,zal ook maar vetrekken last-minute eind mei-begin juni zekers.Jullie verhalen zijn zeer leuk om te lezen en neute nu heb je wat gewoon gemaakt:D
Ale ik zal jullie laten want zone stad roept,ja hier is dat azo,
Veel liefs en genieten is de boodschap,
good luck XXX
Niet stoppen hé met jullie blog.....zo zien en horen we nog iets van jullie... 'k moet zeggen dat jullie er gelukkig uitzien!!!! Echt waar!!! Dikke knuffel xxxxxxx
Ook wij zijn trouwe lezers, hoor!! Het is super om via deze weg jullie, maar ook die landen te leren kennen!
Blij dat het met je gezondheid weer beter gaat... Blijf ons zekere op de hoogte houden want "We love it"!!! vvorzichtig en nog veel reisgenot, dan hebben wij nog veel leesgenot! Elke
... we herkennen da 'sponse' handdoekske... waar hebben we da nog gezien ...
Héél mooi ... doe zo verder!
xxxx
Goodmorning darlings! alweer een leuk verhaal en mooie foto.s! ferm onder de indruk over hoe ze daar leefden in die tunnels, onvoorstelbaar eigenlijk.
En dat koppel dat al 8 jaar reist met de moto en hondje! probeer mij in te beelden of dat zou lukken met Romeo...
Straks naar China..., verlang al naar volgend verslag.
Opletten voor de krampjes, verzorg jullie zelf en zorg goed voor elkaar!!!
Dikke kussen,xxx
veerle.
Ik vroeg me gisteren morgen nog af; ewel, geen nieuw verhaal meer gekregen van Magalie & Christoph , en voila sé, daar zijn jullie alweer!
Ja, Magalie, een infectie en dit op reis is zeker geen pretje maar je bent in goeie handen é!
En, inderdaad Christoph je doet dat ook fantastisch, zo een reisverslagske schrijven...
het is telkens leuk dit hier allemaal te lezen, ergens kan je een beetje wegdromen en hopen dat je er op een dag ook eens aan begint, wij hebben alvast ook wel plannen maar dat zal nog niet voor direct zijn, Maité is nog te klein!
Allé,
geniet er nog vele vele van, en van elkaar!
grtjs Belle & Anthony
Jupla,
Weer een schitterend verslag van alles wat jullie daar meemaken. Ben erg onder de indruk van het verhaal van Neute... Krijg al de kriebels als ik hem in dat nauwe tunneltje zie zitten, wetende dat die nog groter zijn gemaakt voor toeristen! Ongeloofelijk.
Goed om te lezen dat het ook met Magali al wat beter gaat en aan de laatste foto van jullie verhaal te zien zit het helemaal goed :-) Alcohol en antibiotica gaan niet samen he!
Nog heel veel plezier en tot het volgende verslag.
Blij om de nieuwe 'episode' te hebben gekregen !
Ik lees het zéér graag maar ik had daar nu nie echt in jullie plaats willen zitten . Ge weet dat is mien 'dada' nie hé.!!!!
'k vond het eigenlijk wél leuk dat je giender doar kramptjes et gehad ... dat komt ter ollemolle bie ols je no zulke toestanden goat en de neute et toch wére een ki de spoedgevallen gezien ( 't was lange geleden voer em , en ik weten dat dat 1 van z'n favoriete uitstapjes is )
Jammer dat je ook nie meegegoan ziet no die tunnels ... stel je voren zeg .. je ziet gie doar olverwege , je krieg gie ferme krampen ... je moet ter ut voe te gon sch*ten , ... en zegt:" pardon mag ik eens passeren ik moet er effkens uit ! " ik zient vo mien en piesen biena wéér ol mijn broek van te lachen!! :-)
tot slot : kom nog mo véél tegen ... je et giender tenslotte gezocht !!! WHOEHAHA
dikke kussen van sofia & johan
Magali je zuster is weer in form hé... waar haalt ze het allemaal uit.Vond jullie verhalen heel leuk om te lezen en ook de foto's spreken tot de verbeelding, jullie zien er zo gelukkig uit.Dankzij jullie blog is het gemis toch een beetje minder niet tegenstaande ik toch verlang om jullie eens goed vast te kunnen pakken.Alvast een dikke zoen.
Oei het moest Lorette zijn in plaats van Lortette.
eigenlijk mis ik jullie wel .... een beetje véél ... zit in de wijn, hé xxx
Elaba ...
Nie geweune ... maar wonderschoon!
Up no de volgende, lik ikke.
Bye Bye Brugge .... Brussels her we come.
Ik heb jullie verhalen al de hele tijd gevolgd hoor, wordt er helemaal jaloers van haha. Zou ook zo graag doen wat jullie aan het doen zijn.
Blijf er van genieten, it's a once in a lifetime opportunity
mooi reisverhaal en foto's (interresant om eens die tunnels en andere overblijfselen te zien van de oorlog)
en uiteraard die prachtige pose op de scooter.
Ik kijk al uit naar jullie nieuw verhaal.
groten Quaki&Joan
Loesje ligt in bed te slapen, dus heb ik nog eens tijd om jullie verhaal te lezen.
't Is echt wel de moeite wat jullie daar tegenkomen. Samen in een busje slapen met spleetogen... dat moet leuk zijn :os
Hopelijk genees je vlug van je infectie, want constant op de pot moeten zitten kan je wel missen. Hopelijk heb je vochtige doekjes en zacht wc-papier ;o)
Blijven genieten en blijven schrijven é, want zo geniet ik ook een beetje mee van jullie reis!
groetjes xxx
Ni how (of goeiendag in 't chinees, maar daar zult ge ondertussen al wel achtergekomen zijn zeker!) Wij volgen nog steeds met veel spanning jullie reisverhalen hoor, wij hebben zelf ook al een heel stuk van de wereld gezien en we herkennen toch veel plaatsen en situaties en het is precies of we zelf ook een stukje meereizen! Spijtig dat ge allebei een beetje ziek bent geweest, nie tof he, als ge mega-diarree hebt en de hele dag de bus in moet zonder WC. We hebben het ooit ook al meegemaakt, maar dat hoort er ook bij he! Allee, veel plezier in China en we kijken weer uit naar het volgende verhaal!! Groetjes, Kurt en Wendy xxx
hey magali en neute ,
leuk om jullie blog te lezen , niet opgeven , fijn dat u gezondheid weer beter is , mooie fotos
groetjes
heyla, sorry heb een tijdje niet kunnen reageren maar zat in Egypte met m'n mammie! Maar heb nu alles gelezen en de foto's bekeken dus ben weer mee!! Meid je mag niet stoppen met jullie blog want het is veel te leuk!!!Tot de volgende zitting en hou jullie goed!! en meid je zit er fantastisch uit!! groetjes xxxxx
Niet te doen ...... de Note 10 kilo later zullen we maar zeggen , denk dat er teveel calzone enz.... daar word verslonden !!! alleeee geniet er verder van hé !!!
Have fun en zie niet om , de rest doen wij wel hier .....
Man man man , wat leuk om jullie verhalen te lezen. Magali , die buikkrampen...ik kon ze bijna voelen!!! :-)
Amuzeer en geniet!