Met alle chinezen ...maar nie meer met den dezen !!!
Shanghai...amaai, amaai ! (met dank aan Eddy Wally

Shanghai is een grote stad met een hele mooie boulevard aan de rivier , een mooie oude stad , een nieuwe wijk met leuke westerse restaurants en bars , heel wat hoge torens en buildings van waaruit je een prachtig zicht op de skyline van Shanghai hebt...tenminste als het weer mee zit ! Het water is daar de eerste dag met bakken uit de lucht gevallen,

Vanaf 1 mei is er ook de wereldexpo 2010 in Shanghai , natuurlijk had ik daar geen rekening mee gehouden en hebben we dat gemist. We zijn wel tot aan de site gegaan maar meer dan het Japans paviljoen konden we niet zien . De volgende dag was het weer ietsje beter en hebben we de stad tenvolle per metro ontdekt...metro in, metro uit...en we waren voor de chinezen een enorme attractie, zeker Christoph...een kale man zijn ze daar precies niet gewoon en dat er 2 westerlingen de metro nemen , ook niet ( we hebben daar geen enkele andere westerling op de metro gezien). s' Avonds hebben we een prachtige show van de Shanghai World Acrobatics gezien, vergelijkbaar met het cirque du soleil, mooie muziek en decors en straffe stunten !

Quote: Ik ben dankbaar voor de goeie opvoeding , mijn respectvol en sociaal karakter die ik heb gekregen !
De chinezen zijn de grootste onbeschofte boeren ,egoïsten, 'kieszakken' en onbeleefdste mensen die ik ooit ben tegengekomen. Ze trekken constant hun neus op, rochelen dit dan in vol ornaat uit waar ze ook staan... op straat , in de winkel , de taxichauffeur uit z'n venster( je moet dan hopen dat er geen klein windje opzet zodat heel die fluim misschien jouw kant terug naar binnen waait !) , in de metro... echt degoutant !

Na Shanghai zijn we doorgereisd naar Xi'an , dit ligt meer naar centraal China toe en was dus nog kouder en buiten beschaving ! Na onze eerste ( héél koude )nacht daar , trok ik de gordijnen van onze hotelkamer open en zag dat het gesneeuwd had ! Weliswaar geen pakken , maar ja, genoeg om mijn muts en handschoenen te missen ! A la guerre, comme a la guerre , dus moeten we het doen met wat we hebben en heb ik maar sokken als handschoenen gebruikt . Na weer ongelooflijk veel moeite en uitleg te moeten doen om de juiste bus te vinden , zijn we dan aangekomen op de site van de beroemde 'terracota warriors'.

In Peking zijn we dan natuurlijk naar

The great wall of de chinese muur , ja , dat stond boven op ons verlanglijstje en was toch één van de voornaamste redenen om naar China te trekken ...en het was de moeite. De dag begon met regen en we vreesden al voor bijna of geen zicht, maar tegen dat we met het kabelliftje boven waren , begon de zon te schijnen en was het prachtig ! Niet voor niks dat ze dit als 1 van de wereldwonderen aanschouwen !

Na Peking was Hongkong aan de beurt . In de luchthaven zagen we ondertussen al de gestrandde passagiers van de 'cancelled flights' to Europe . We volgen de berichten van de aswolk op CNN ...
Hongkong is ook weer een enorme metropool met heel wat hoge buildings

De stad op zich heeft ons wel kunnen bekoren, we hebben er goed 'westers' kunnen eten en ze zijn er meer geciviliseerd en spreken goed Engels !

Ondertussen zijn we al aangekomen op het Indonesische eiland Java , meer bepaald in de hoofdstad , Jakarta . Een veel te drukke stad , maar vanhieruit trekken we oostwaarts om bepaalde dingen te bezoeken . Ik heb hier ook mijn eerste MEGA - kakkerlak in de kamer ontmoet , bah

Morgen trekken we verder...en binnen een paar dagen vliegen we naar Bali...yes...eindelijk eens 7 nachten op dezelfde plaats blijven, in hetzelfde hotel en lekker genieten van zalig niets doen , want na 2 maanden rondtrekken en elke keer maar max. 3 nachten in hetzelfde hotel te blijven , begint de vermoeidheid toch toe te nemen ...maar ik ben wel al een 'crack' in het 'valies-maken' geworden ! :-))
Dikke kus xxx
Ja die chinese hebben een andere cultuur laten we maar zeggen. Hun boeren en scheten laten aan tafel daar is blijk van waardering van de maaltijd. Maar je voetzolen laten zien is dan weer vies. Ieder zijn meug zeker ;-)
Ziet er allemaal schitterend uit, zijn jullie nog van plan om ooit terug te komen?? :-) En wij maar denken dat wij hier in Genève alleen maar onbeschofte chinezen hadden :-) Wij kijken weeral uit naar de volgende foto reeks. Take care
@ Dirk en Marina, leuk dat jullie ons volgen. Lang geleden zouden we zeggen, misschien es in de zomervakantie afspreken in Zwitserland ?
@ Filip & Arianne
Tof dat jullie ons blijven volgen en reactie geven, tot ergens "binnenkort"... misschien...
het is fijn om je reisverhalen te lezen hoor, jullie doen waar de meesten van dromen. Je ziet de mooiste dingen van de wereld in het echt vlak voor je neus. En wij zijn blij dat we via jullie verhalen en foto's een beetje kunnen meegenieten ;-)
Super om jullie verhalen steeds te mogen lezen!!! Geniet van jullie weekje rust in Bali! Tot later :)
hey
goed te horen dat alles goet gaat buiten de chinezen dan te verstaan, hopelijk heb je nu geen last meer van je darmen voor ons begint het ook stilaan te komen welgeteld nog 7 nachtjes en we gaan Inge ontvoeren ze begint toch wel nieuwschierig te worden zeker nadat ze het vertrek uur gehoord heeft nl; 3.30h in loppem groetjes
@ nathalie : Genieten jullie maar van het vrijgezellenfeest , zal aan jullie denken...Was er eigenlijk bijgeweest , maar dat maken we wel goed op HET feest zelf ! Ondertussen genieten we met volle teugen !!!
@ Kelly : Voor jullie begint het ook te naderen hé... groot gelijk om het noorden van Vietnam te doen , moest de kans zich voordoen , toch HOI AN eens aandoen. Weliswaar een beetje toeristisch , maar toch héél gezellig !
Dag mijn lieve oudjes,
Eerst en vooral bedankt voor de centjes :-), maar het kaartje heb ik nog niet ontvangen...
Ik mis jullie wel en verlang echt naar juni!
Jullie doen dat wel schitterend, leuke verhalen en mooie foto's! Jullie zien er zeer gelukkig uit en dat vind ik wel belangrijk. Mama ik ga je toch nog herkennen hé want zo vermagerd zeg! xxx
Ik hou van jullie xxx
Hey broertje en schone zus van me!!! Jullie verhalen lezen echt als een trein. Dany had een voorstel;als jullie terug zijn,kom dan es lekker eten. Wat dachten jullie van afhaalchinees?? You like ,madame and mister??? lol....
We zijn heel blij voor jullie dat alles nog steeds goed gaat. Mo kgon toch zo blie zien dak joender nog een ki "live" zien.
Geniet ervan en tot de volgende!!!
Dikke knuf van ons allemaal xxxx
Net in het midden van de nacht jullie verslag gelezen, jaja kon het niet laten, het leest als een trein ;).
Het was vast serieus aanpassen om opeens 5 graden te ervaren na zo lange tijd zalig warme temperaturen gehad te hebben...
Hopelijk viel Java alvast mee, ik kijk uit naar jullie volgende verslag Bali klinkt alvast erg leuk!
Wederom een schitterend verslag van een mooi avontuur. Ben eerlijk gezegd wel een beeeeetje jaloers dat jullie op de Chinese muur stonden. Ik kijk al uit naar jullie volgende verslag.
Greeeeeeeeeeeeeeeeeeeg kuch kuch floep.
Alweer een lekker slijmerig reisverhaal :-)
Het is eens een ander verhaal dan de val van de regering en het schandaal van de bisschop van Brugge( al van gehoord zeker?) het is ook veel leuker... ik word er telkens blij van. Deze namiddag bij Julie geweest, ik denk dat ze jullie toch begint te missen en ik ook .Geniet van jullie rustpauze en laat jullie nog maar eens lekker masseren. Tot het volgende verhaal.Kus van mama.
@ Julie & ma : we missen jullie nu toch ook wel al een beetje hoor ! Maar we genieten er nog altijd met volle teugen van en zijn inderdaad héél gelukkig ! Love you , dikke kus xxx
@ zus : Hoi, lieve zus. Bedankt om ons avontuur te blijven volgen. We missen jullie en ma en pa. Tot in juni, dikke kus x
@ iedereen : Wij vinden het fijn dat jullie ons reisverhaal blijven volgen en vinden het nog fijner om jullie reacties te lezen. Doe zo voort, groetjes Magali en Neute.
Mooie foto's en tof geschreven! T'is elke keer een belevenis om te volgen! Geniet er nog van en tot in juni e!!!
PS neute : kdoen nog assan me besten voe de duiveparukke verder te pesten in joen eer e!
groetjes
Kim
helaba... jaja ik weet het heeft wat geduurd voor mijn reactie maar je moet weten : HET IS HIER MOOI WEER , en daar profiteer ik ten volle van!
Dus ik willen mien schoan weer niet verknallen door op joen te moeten kieken met je zokken an je handen en een paraplu boven joender hoofd
Mo ik zien toch nog oltied blie wè ols je giender ier een verslagstje zetten , vooral de foto's zien de max !
Wacht een minuutje hé ... ik gon eest een ki een fluimme uitspuugen ...
Bah wat een kieszakken zien dat zeg .. mo ja ik en toch oltied ol gezeit dak van dat volk niet moeten èn... en nu weet ik ook oe dat dat komt dat under soep der ook oltied zo slijmachtig uitziet :-)
allez JAVA got wel beter zien hé.. toe tonne
xxx sofia & johan
Supermooie foto's; leuke verhalen...fantastisch toch allemaal!!!
IK BEN FAN!
ps: Waar moet ik mijn geboortekaartje naartoe sturen??? xxx
PS: Bedankt voor het kaartje!!
Holadiejee,
God knows hoeveel fluimen en/of kakkerlakjes jullie al niet naar binnen hebben gespeeld via een of ander "exotisch" gerecht...
Kijk wel elke keer uit naar jullie nieuw, steeds schitterend verslag. En foto's natuurlijk, want het druipt er zo vanaf hoe gelukkig jullie zijn. Mooi!
@Magali: wat ben je een slanke den geworden! Straks ben je transparant.
Jacques
Helaba
Al weer een eindje geleden maar zoals Sofia zei het was hier al héél mooi weer!!!Gisteren in Sinai 27 graden...Vandaag in Brugge...12!Jah we zijn nog altijd in den Belgique hé!!!Geen wonderen verwachten!!!Zoe vraagt al naar den klets!!!wanneer ze naar de jungle mag komen bij jullie....morgen 1 mei en dat valt toch wel op een zaterdag zeker!!!We gaan naar Zomergem!
Ik ben volgende week in Lissabon dus zal weer wat stiller zijn...
Dikke kus
groetjes vanuit het broeierige Chiang Rai. Morgen vertrekken we naar Laos via een slow-boat over de Mekong (duur twee dagen) om dan via Luang Prabang naar Vientiane te vliegen.
Allé we denken uiteraard ook aan jullie en tot een klein beetje later hé ('t is nie lang meer hé)
Hello Globe-trotters,
Jullie blijven maar boeien, we genieten ervan, doe zo verder.
Vele groetjes uit de regenachtige Belgie.
magali en neute ,weeral prachtige verhalen en foto's ,geniet vooral van jullie week platte rust !!!benne bijna weg met de dames en zal aan je denken en ene op jullie drinken,de tijd gaat snel en verlang ook naar jullie terugkomst amaai zal content jullie terug te zien maar geniet eerst ook van de samenkomst met rieno en annick en doe ze de groeten !dikke knuffelxxx
Helaba, tis lange geleden kweet het, kzin beschaamd. Ik lees altijd alles van jullie maar kschrijf dan niks terug, kzeg kga dat morgen doen en dan is er weer iets anders. En mijne PC gaat zo traag, ik moet dringend een nieuwe hebben, als ik jullie sit open en wil kijken dan moek er toch wel een half uurtje voor uittrekken. Mo vint toch zo schoone allemaal, ik zou ook willen komen. Tis tijd da we alle foto's kunnen bekijken é. En gie Magalie bent bijna tot de helft gesmolten. Je zi godverdomme snel wi, ook ol eje sokken an jon handen. En gie ziet er ook schoone uit wi nootje... . Ier in Zillebeke rinet dat zeikt!!! Pfff op e zondagnuchtend. Anders alles hetzelfde lik olle doage, druk ant werk en ant zoeken achter een kot vo Dzjam in Gent. Ken gezien da Seal komt na Suikerrock, go we were goan?
Alez, kzi were weg é, en tis nie omdak ik nie vele schrieven dak ik nie a junder peizen é... Dada, tot in juni en geniet nog van al die schoone dingen... Love u.xxx
Hey Magali en Neute,
blij te horen (lezen eigenlijk) dat alles goed gaat .
Lees iedere keer jullie verhaal met veel leute en roep Steve erdan bij om jullie verhalen ook te lezen .leuke foto's en sappige verhalen das waar we op wachten ....
Geniet ervan en we denken aan jullie !
grts Isabelle en Steve xxx
schitterend jullie hebben Tiny'tje terug gevonden !!!!!
we hebben net gebeld met INGE en de vriendinnekes in MILANO...... morgen vertrekken we naar Vientiane groetjes xxx
Hoe was Bali? :)
@Timothy en Mieke : zie volgend reisverhaal, wordt binnenkort online geplaatst, groetjes