Selamat Datang di Indonesia
We waren dus in Jakarta gebleven... Velen vragen zich waarschijnlijk af wat er met Japan gebeurd is...wel, wegens tijdsgebrek en budgetaire redenen (Japan leek toch wel heel duur te zijn !) , hebben we dit jammergenoeg uit ons programma geschrapt...maar , ooit komt de dag !
In Jakarta zijn we opgehaald door een chauffeur met nederlandstalige gids en hebben we eerst de botanische tuin aldaar bezocht . Ze hebben er prachtige bomen en bloemen , maar het jammere is dat de mensen overal zomaar hun afval gooien en het park wordt dan ook niet naar behoren onderhouden. Vandaaruit zijn we naar mini -indonesia gereden , een soort 'pretpark' waar je alle typische huizen en klederdrachten van alle indonesische eilanden kan bewonderen , zoals ; Sumatra, Sulawesië,...

23 april : om 5:30u opgestaan om de vulkaan Tangkuban Perahu (een nog steeds actieve vulkaan, die enkel zand spuit als ze in werking treedt) te bezoeken en dan vervolgens 2 u via' the bush' af te dalen naar de krater.

De afdaling naar de krater was heel vermoeiend , maar super ! Het was de inspanning waard. Bij de krater aangekomen zagen we tal van actieve bronnen ,

In de namiddag zijn we dan naar een muziekschool voor kinderen geweest en hebben ze een leuke show opgevoerd met de Angklungs

De volgende dag was weer avontuurlijk , een zeveneneenhalfuur -durende treinreis van Bandung naar Yogjakarta, in 'executive' class, beschimmelde gordijnen en smerige toiletten , inbegrepen ! In Yogja verbleven we in het Prambanan Guesthouse , eigenaar was een Belg , Ludo Wauters en is de broer van de welgekende Koen & Kris Wauters . Het grootse deel van de gasten waren dan ook Belgen en Hollanders , hartstikke leuk !
De reden van ons bezoek in Yogja was om de fantastische zonsopgang in de tempel Borobudur , mee te maken .

26 april : Terug weer heel vroeg opgestaan , maar met de glimlach ! Bali....here we come ! Yes , eindelijk platte rust . We hebben dan ook niet op een frank gekeken en de ganse week zaten we in een domein met 12 privé villa's. Schitterend... met eigen privé zwembadje en niemand die je kon zien of storen !

Veel hebben we niet gedaan op Bali , we hebben er in 2008 al de tempels en bezienswaardigheden bezocht. Dus hebben we 3 dagen een skooter gehuurd en rondgetoerd ,(window)shopping gedaan,ben ik voluit in een pas-gebetonneerde oprit gevallen, zijn we naar het strand geweest en heb ik van de mooigebruinde lichamen van de Ozzie surfers gekeken, van een 5u-durende schoonheidsbehandeling en massage genoten en lekker gegeten...vooral het laatste restaurant was super...we zagen een naambordje 'Mannekepis' en dachten , daar moeten we eens gaan want misschien hebben ze daar wel 'Belgium food'. ( ja , echte Belgen zijn toch culinair verwend ,hé) en wat heb ik daar gegeten ... worst met wortelstoemp en Christoph natuurlijk een steak champignon met verse frietjes ! Heerlijk was dat... komt daar nog bij dat de eigenaar de vroegere gebuur is van Christoph , namelijk Yanniek van Du Phare geweest , hij zit nu +/- 2 jaar in Seminyak, Bali... it's a small world !
Na onze week ontspanning was het eiland Lombok aan de beurt , dit hebben we ook de vorige keer met Bali gecombineerd en toen hebben we daar een 8-jarig meisje leren kennen , Tini, die op het strand ananas verkocht . We (wij , Annick & Rieno) hebben toen Tini een ganse dag meegenomen , kleren, boekjes en schriftjes gekocht en zijn dan ook nog bij haar thuis geweest. Wat je een huis kan noemen...een barak met een rieten mat op de vloer and that's it ! Het kind had ons hart gestolen en we vonden dat we haar nu zeker eens terug moesten opzoeken, maar zonder adres was al onze hoop op het strand van het hotel gericht waar ze 2 jaar geleden 'pineapple' verkocht. Dus bij aankomst in het hotel zijn we onmiddelijk naar the beach getrokken en jammer maar er was geen Tini te bespeuren. De plaats waar ze vroeger met een paar meisjes zaten te verkopen was leeg... Christoph zag een eindje verder toch een groepje zitten en we gingen die meisjes vragen of ze Tini kenden . Ongelooflijk , maar 2 van die meisjes kenden ons nog...en kenden Tini ! Het jammere was dat zij daar niet meer kwam , maar al vlug stond de zus daar en die zei dat ze Tini de volgende dag ging meebrengen... ik was echt in blijde verwachting (we hadden een t-shirt voor haar laten maken en hadden nog allerlei kleine cadeautjes voor haar mee) Spannend...zou ze ons nog kennen , zou enthousiast en blij zijn ?! Nog geen half uur later , lagen we wat in te dommelen en hoorde ik in de verte ...CRRRISTOPH, MA-GALI ... ik keek op en daar kwam ze aangelopen ,Tini

Helaba, eventjes overnemen van Magali. Ondertussen is het onze tweede dag op Lombok. Deze morgen tamelijk vroeg opgestaan en naar het ontbijt gegaan. Ik was bijna vergeten dat het ontbijt hier zo uitgebreid was. Werkelijk alles was voorhanden, het zweet brak me letterlijk uit, wat ik hier weeral allemaal achter men kiezen moest zien te krijgen... Overdaad schaadt, ik weet het, maar toch. Ietsje later op het prachtige strand gaan bakken

Voilà, mijn kleine bijdrage zit er weer op, morgen lekker gaan scooteren en het eiland verkennen. Doedeledoe, Neute :)
Ondertussen zitten we weeral vele kilometers verder, hebben we terug afscheid genomen van Tini en hebben we nog heerlijke massages gehad in Bali...
Ik loop een beetje achter met onze verhalen , but...so much to see...so little time :-)
Ciao, Big Hugh
Hela,
Ik geniet echt van jullie verhalen en geloof het of niet het verhaal van Tini doet me wat,krijg er kippevel van wat een mens toch voor iemand kan betekenen (tuurlijk was dat meisje jullie niet vergeten)Hier is het strontweer had vandaag de vroegen en heb gans de morgen koud gehad.Sebiet maar nog eens winterkost klaarmaken zoals het weer!!Ben blij te zien dat jullie het super stellen en natuurlijk veel beleven,niemand kan jullie dat ooit nog afpakken,
Ale zal mijn dochter naar de manege brengen want staat te trappelen,
veel liefs en geniet van alles en vooral van elkaar,
groetjes van ons allen en een dikke pieper X.
Wow wat leuk om telkens jullie verhalen te lezen, kreeg even de krop in mijn keel als ik het stukje over Tine las!
Wat leuk dat jullie het meisje terug opgezocht hebben! Geniet verder van jullie onvergetelijke avonturen, wij hopen jullie dit ooit na te doen!
Veel groetjes
Aaa, nen dikke proficiat aan de Julie met haar verjaardag... Man man, Indonesië en Bali zien er echt wel de max uit hoor. Damn u, ik wil mee... Snief. Oei madame is hier ook nog... Wij willen mee :p
alles ziet er schitterend uit, ontroerend verhaal van Tini, Bali wil ik toch ook eens doen hoor! Jullie zien er Supergelukkig uit, we denken hier dikwijls aan jullie en kijken alweer uit naar het volgende verhaal!
Dikke kussen, veerle vagelis en romeo,xxx
Superverhaal alweer...
Niet te lang wachten met het volgendeeeeeeeeeeee!!!
Hey lieverdjes,
Jaja,tis weer zover. Kzitten hier te snotteren met men doze Kleenex neffest me. Jullie verhaal over Tiny,kunnen dor echt nie tegen é. Tis lik of dak der zelve bie woaren. Prachtig verhaal weer,prachtige foto's,..... En jullie zien er nog steeds fantastisch uit. Khou van jullie en mis jullie,.... Geniet er nog verder van en tot het volgende verhaal hé!!! Big hugs and kisses from all of us xxxxx
Het is altijd fijn om weer een nieuw stukje van jullie avontuur te kunnen lezen. Schitterend dat jullie kleine Tini ook weer teruggevonden hebben.
Ik kijk al uit naar het volgende verhaal. Vele groetjes uit Brugge!
moatjes ,wat een schatje hé die Tiny ,fijn dat jullie haar terug vonden !De foto's zijn weeral mooi en jullie zien er echt goed uit!!! Geniet nog verder van jullie reis,dikke knuffel xxx
aan je taaltje te horen dat je met nederlanders rondtrekt ( koffie in je bekkie , haha)
Hier is de zon ook eindelijk van de partij , alhoewel het bij jullie nog wel stukken beter zal zijn , vervellen gaan we hier nog niet te rap doen..maar kom je hoort me niet klagen .
allez ik ben blij dat jullie eens flink jullie geld hebben laten rollen en in een fatsoenlijk villatje zijn terecht gekomen , want ik heb hier al dingen gelezen op jullie reisblog waar ik toch al menigmaal mijne neus heb voor opgetrokken zulle ( je weet ik zien een luxemadam hè)
en het verhaal van Tiny is natuurlijk super..( en het doet mij ook een beetje aan het kinderboekje denken ) haha
Tiny en haar vrienden, tiny aan zee, ...
dada tot de volgende xxx
hey!
zo te zien hebbeb jullie t super naar je zin , krijg ook super veel zin.... maar je t is t één of t ander , maar ooit !!!! Ben al benieuwd om je terug te zien live!
groetjes!
Helabakes
Ze is hier ook nog eens.Drukke weken alsmaar.Zou beter ook eens een jaar onthaasten!!!Had aan zoe verteld dat jullie binnenkort terug komen...DOM DOM DOM!!!Nu is het elke dag :wanneer gaan we naar maraintje haar huis? Dat kunnen we niet meer, zus want Maraintje haar huis is verkocht aan iemand anders.OEI...(zucht en denk denk denk...)Dan mag ze in mijn huis komen wonen!!!voila de logica van een kind!!!Had haar ook verteld dat jullie naar huis komen voor de trouw van Inge en Dirk.Ik ga ook naar dat feest gaan hoor mama!!Ahja want maraintje gaat daar zijn!Grappig he!!Jajaj we missen jullie nu toch ook wel hoor!!!Heb ook een keer geslikt met het Tiny verhaal! Een mens ziet dat dan levendig voor zich hé!!!
dikke knuffel